מוזיקה בספירת העומר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/04/20 14:24 כח בניסן התשפ

שאלה

שלום הרב,

סליחה על הפרעה - בטוחות שנמצא עוד תשובות ברשת אבל לומדות להשתמש באתר במסגרת שיעורי ההלכה שלנו.

רצינו לשאול, ממתי ועד מתי אסור לשמוע מוזיקה בספירת העומר?

הרי בניסן לא נוהגים אבלות, ובלג בעומר כבר נפסקה המגיפה..

נשמח לתשובה,

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

השאלה שלכם מערבת שני נושאים.

שאלה אחת היא מתי נוהגים מנהגי אבלות. יש שני מנהגים עיקריים (יש יותר, אבל אלה שני העיקריים): ממוצאי שביעי של פסח ועד ל"ג בעומר, ומנהג שני מראש חודש אייר ועד שלושה ימים לפני שבועות. גם אם המגיפה הסתיימה בל"ג בעומר - המנהג השני טוען שזה הולך לפי ימים ולא לפי תאריכים.

לגבי מוזיקה - יש איסור שמיעת מוזיקה פומבית, המביע שמחה וריקוד כלפי חוץ. אולם אין כלל איסור לשמוע מוזיקה לבד.

כל טוב