"מודה אני"

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/06/12 01:23 ט בתמוז התשעב

שאלה

שלום לך רב קדוש!

רציתי לדעת למה בתפילת מודה אני אומרים "שהחזרת בי נשמתי" מה זה "בי" אני זה הנשמה אז איך זה הגיוני?

מקווה שתבין את השאלה צדיק!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה לי שהפתרון נמצא בתפילה סמוכה 'אלוקי נשמה', גם ב-'אלוקי נשמה', נזכר 'בי' והכוונה לאדם שמורכב מגוף ונפש, שהוא מודה על קיום הנפש בתוך גופו = 'המחזיר נשמות לפגרים מתים'.
להלן התפילה כולה: "אלוקי, נשמה שנתת בי טהורה היא. אתה בראתה. אתה יצרתה. אתה נפחתה בי ואתה משמרה בקרבי. ואתה עתיד ליטלה ממני ולהחזירה בי לעתיד לבא. כל זמן שהנשמה בקרבי מודה אני לפניך ה´ אלוקי ואלוקי אבותי, רבון כל המעשים, אדון כל הנשמות. ברוך אתה ד', המחזיר נשמות לפגרים מתים".

מכאן נפרש גם את 'מודה אני':
'מודה אני' (אני, שיש לי גם גוף וגם נפש, מודה על כך)... 'שהחזרת' (לאחר שישנתי בלילה) 'בי' (אל הגוף שלי) 'נשמתי' (את הנשמה שלי) 'בחמלה' (מכיוון שאתה חומל עלי)...