מה שאנשים אומרים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/06/17 10:48 יד בסיון התשעז

שאלה

שלום רציתי לשאול הרבה פעמים אנשים מוציאים מהפה שלהם מילים או דיבורים או אומרים את המילה "הלוואי" לא טובים על אדם מסוים. אני מקווה באמת הקב"ה לא מקשיב כי הרבה פעמים האנשים מוציאים את זה בחתף או שהם מתרגזים ואמרים את המילים האלה בלי מחשבה. ובסך הכל הבן אדם השני לא עשה להם רע שמצדיקה את הנאמר. האם יש משהו ספציפי שאפשר לתקן כדי להימנע מדבורים אלו . כי לפעמים הדיבורים מאוד מפחידים. איך אני יודעת שהקב"ה באמת לא מקשיב להם באותו רגע. או לפחות לא מתייחס אליהם.

תודה

רותי

תשובה

שלום

אין צורך לחשוש מקללת חינם. אם כבר, אז מי שצריך לחשוש זה המקלל, כיון שזה אולי יכול לחזור עליו. וצריך להתפלל עליו.

אדם צריך לחנך את עצמו לשלוט במעשיו ובמיוחד בדיבורו, שלא לומר דברים לא ראויים מתוך כעס. לצורך זה אפשר ללמוד ספרי מוסר, ובמיוחד מסילת ישרים.

כל טוב