מה מיוחד בעם ישראל?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/02 13:48 ג בסיון התשסב

שאלה

מה היחוד של עם ישראל מכל העמים האחרים?

תשובה

ב"ה

הדס ברכה ושלום,

ייחודו של עם ישראל מפורש ומדגש במקומות רבים בתורה, ובתושב"ע,
כגון בספר עמוס ג': "רק אתכם ידעתי מכל משפחות האדמה",
ובספר שמות יט': "והייתם לי סגולה מכל העמים".
כלומר הקב"ה ברא את העולם, וברא בעולם בני אדם השייכים לאומות שונות. רק בעם ישראל הקב"ה בחר מכל העמים, ונתן לעם הזה לממש מטרה מאוד מסויימת: להזרים חיים לעולם, להיות הלב של העולם – זו המטרה.

והרמח"ל בספרו "דרך ה'" פרק ג' כתב שזהו מן העניינים העמוקים בהנהגת ה' יתברך את העולם.

עובדת בחירת עם ישראל מוכחת מבחינה היסטורית: זהו העם היחיד ששרד מימי קדם, מפני שהוא עם מיוחד, עם עם תורה, עם עם חיים, עם עם דרך, עם עם מטרה.

להרחבה ניתן לעיין בספר "איילת השחר" שחיבר הרב פילבר.

בברכה,
עוזיאל