מה יעשה מי שנכשל בעריות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/07/02 14:21 א באב התשסב

שאלה

ידידה שלי קיימה יחסים עם חבר.

האם יש לכך השפעה הלכתית כלשהי לגביהם?

תשובה

הם לא נחשבים נשואים. (אלא אם כן היה ביחסים הללו כוונות נישואים - מה שלא קורה בדרך כלל).

יש לו מחויבות כלפיה במידה שהיא רוצה בה. דהיינו הוא חייב להבין שהוא גרם לה "פגם". ואע"פ שזה היה ברצונה. זה לא פוטר אותו מאחריות.

מה עושים עם האחריות הזו?
זה תלוי בעיקר בבחורה.

אם הם נכשלו - כדאי להם מאוד להתרחק ממצבים שמביאים לזה אפילו שהם מותרים. כגון "יחוד בחדר לא נעול" וכד' צריכים להתרחק בעיקר בניהם וגם עם אנשים אחרים כיון שעבירה גוררת עבירה. ומי שנכשל פעם אחת עלול יותר מאחרים להכשל שנית.

כל זה לא פוטר אותו מתשובה כלפיה וכלפי ריבונו של עולם.

והוא רחום יכפר עוון