מה זו השכבה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 16:48 יב בניסן התשסב

שאלה

מה זאת השכבה?

תשובה

תפילה מיוחדת שאנו אומרים למען הנפטרים שיעלו למקום יותר עליון. או שיעלו מהארץ הזו הגשמית לעולם הנשמות. תלוי מתי היא נאמרת.

ולכן האר"י ז"ל לא כל כך אהב את ההשכבות הארוכות והיה אומר משהו קצר. למה?

כי אם אומרים על אדם מה שאין בו - מעוררים עליו את "הדינים". שאומרים בשמים שהדברים הללו שאמרו עליו - אין בו.

צריך גם להזהר לא לדבר גבוהה גבוהה כי מי שאינו כל כך גבוה לא יוכל להעלות אחרים למקום שבו הוא לא נמצא.

יותר טוב לעשות מעשים טובים למען הנפטרים, חסד, צדקה לעניים, תמיכה בלומדי תורה, הקמת שיעורי תורה, קנית ספרי קודש למקום שיהיה בהם שימוש, וכד'

בהצלחה