מה זה קבורת מכפלה ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/09/10 18:11 יב בתשרי התשעא

שאלה

מה זה קבורת מכפלה?

תשובה

ב"ה

שלום.

אני מעתיק לך את מה שנאמר על זה באתר של משרד הדתות.

"קבר לשני נפטרים האחד מעל גבי השני בשטח של קבר שדה אחד, ובעומק כפול, על מנת לנצל בצורה מרבית את מלאי הקרקע. קברים אלה משמשים לקבורה זוגית בדרך כלל של בני זוג. הראשון מבין שני בני הזוג שילך לבית עולמו יקבר בקבר הנמוך יותר ובן הזוג הנותר ייקבר בקבר העליון.

המצבה שתוצב על הקבר לאחר פטירת הראשון תפורק ביום הקבורה של הנפטר השני ותיבנה מחדש לאחר קבורת השני. המצבה שגודלה כגודל מצבה רגילה בקבורת שדה תכיל את הכיתוב לשני הנפטרים הטמונים תחת המצבה וכן תוכל להיות מעוצבת עם חלוקה כל שהיא לשני שמות.
עומק הקבר התחתון מפני השטח 2.00 מ' גובה. הקבר התחתון אורכו ורחבו כמקובל בקבורת שדה. מעל הקבר התחתון ישנה שכבת עפר בגובה 0.60 מ' עד לקרקעית הקבר העליון ומקרקעית הקבר העליון עד לפני השטח העומק הוא 1 מ'. המרחק בין נפטר לנפטר הוא 60 ס"מ.
יתרונות
1. ניצול טוב יותר של עתודות קרקע לבתי קברות.
2. הוזלת העלות של בניית קבר נוסף לבן זוג.
3. יצירת תחושה של "בחייהם ובמותם לא נפרדו".

בברכה,

עוזיאל אליהו

.