מה זה פסיעה גסה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/10/02 21:27 ל בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד מעלת הרבנים

האם פסיעה גסה פירושה כמשמעה

או המדובר על הליכה בצורה גאוותנית

ואם פירושה כמשמעה אז מה הנפקה מינא

יורינו ושכרו כפול מין השמיים

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

פסיעה גסה נאמרה בתלמוד בכמה הקשרים.כגון בברכות דף מג' שפסיעה גסה נוטלת אחד מחמש מאות ממאור עיניו של האדם
אחד מהם לעניין שבת שאסור לפסוע פסיעה גסה בשבת.(שבת דף קיב')

מהרמב"ם בהלכות שבת פרק כד' ניתן להבין שפסיעה גסה היא דילוג .כלומר בין ריצה להליכה.

בשולחן ערוך אורח חיים סימן שא סעיף א נפסק שאין לרוץ בשבת אא"כ הוא לדבר מצוה כגון לבהכ"נ או כיוצא בו.
והעיר הרמ"א שאסור לפסוע יותר מאמה בפסיעה אחת, אם אפשר לו בפחות (א"ז והג"א פרק מי שהוציאוהו).
כלומר רווח של אמה בין רגל לרגל והכל לפי אורך וקוצר רגליו של האדם.

בברכה,

עוזיאל