מה זה נשמה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/01/14 17:27 יט בשבט התשעד

שאלה

מה זה נשמה ומה היא מרגישה מבחינת סבל בגיהנום?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נשמה היא הגרעין הרוחני שמחובר לגוף.
הנשמה היא מעין נציג - ´שגריר´ של האלוקות אצל האדם. היא טהורה והיא היסוד של היצר הטוב והרצון הטוב שבתוכנו.
כאשר אדם עושה מעשים טובים וחי בדרך הראויה הוא מוסיף ברכה לנשמתו.
כאשר אדם, חלילה, עושה מעשים רעים ומקלקל את דרכו הוא מזיק לנשמתו.
בתום החיים - כאשר הגוף נקבר באדמה, חוזרת הנשמה למקורה העליון עם כל מה שהאדם העניק לה בימי חייו.

במקום הרוחני שממנו באה הנשמה ואליו היא חוזרת היא מקבלת גמול רוחני - גמול טוב לנשמה שחזרה בטוב וגמול קשה לנשמה שחזרה בלי טוב, זה הגיהנום.
הגמול הזה כולו רק רוחני ולכן איננו יכולים להבין אותו לגמרי מפני שאנחנו חיים בעולם שתמיד מעורב בו החומר.
אפשר להשוות זאת במידה מסוימת להרגשה של בושה וכאב עמוק ומייסר על מעשה שמתחרטים עליו.