מה זה דברי קבלה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/13 18:25 ה בסיון התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב

במושג: "דברי קבלה",

האם הכוונה להלכות ומנהגים שחז"ל תקנו לפי הנביאים והכתובים (כמו חג פורים לדוג'),

או שהכוונה לתורה שמשה קיבל בהר סיני מהקב"ה והעביר בחז"ל ובעצם חז"ל קיבלו זאת מהדורות שלפניהם?

תודה רבה

תשובה

שלום!

בדרך כלל כשחז"ל אומרים "דברי קבלה" - כוונתם לדברי הנביאים, והם נקראו כך, משום שהנביאים קיבלו את נבואתם מה'.

ברור שפורים נקבע על ידי הנביאים שבאותו הדור ולא מסורת, שכן לא היה שייך לחגוג פורים קודם הנס.
אבל, הנביאים הבינו מהתורה את העיקרון שצריך להודות על הנס ולקבוע הודאה, כמו שראו שנאמרה שירה ונקבע חג לאחר נס קריעת ים סוף.

כל טוב!