מה זב "עשה למען תורתך".????.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/07/08 12:47 יט בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

יש כמה קטעים בתפילה שאני לא ממש מבינה אותם.

דבר ראשון- בסוף שמונה עשרה אומרים עשה למען תורתך. מה הכוונה?

דבר שני- בקריאת שמע, אומרים בכל לבבך. ואחד הפירושים הוא שהכוונה בשני יצריך, היצר הטוב והיצר הרע. אז מה הכוונה בלעבוד את ה' מתוך יצר הרע?

ודבר אחרון- בברכת המזון אומרים "נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי צדיק נעזב וזרעו מבקש לחם". איך זה מסתדא עם המציאות? (שלא מתאימה לזה ב100%)

ושאלה קטנה נוספת, האם יש בעיה להתפלל כשהכלב שלי נמצא לידי?

תודה רבה וישר כוח!

תשובה

ב,ה

שלום.

1)לימוד התורה הוא זה שמחזיק את השמיים שלא יפלו ואת הארץ שלא תרעד.!! "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים ואץ לא שמתי" ואנו מבקשים מהקב"ה שיעשה למען התורה שהיא זו שמחייה את העולם.
שהתורה לא תהיה גלמודה,
שהתורה לא תהיה לא רלוונטית ,
שהתורה לא תהיה מזולזלת,
שהתורה לא תהיה אצל אנשים לא הגונים.

שהתורה תהיה מאירה ומטהרת
שהתורה תהיה עוצמתית ומקדשת,
שהתורה תהיה נלמדת עכשווית ומיושמת.

אנא השם עשה למען תורתך" וכמו שנאמר בתלמוד ובמדרש[ " על מה אבדה הארץ " על עבודת כוכבים ועל גילוי עריות ועל שפיכות דמים - אין כתיב כאן, אלא " על עזבם את תורתי ". ר' הונא ור' ירמיה בשם ר' חייא בר אבא אמרי: כתיב (ירמיה טז), " ואותי עזבו ואת תורתי לא שמרו ". הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו! מתוך שהיו מתעסקין בה, המאור שבה היה מחזירן למוטב."]

2)אם הכלב שלך לידך לא ראוי לגעת בו ולא ראוי לקרוא לידו ק"ש ודברים שבקדושה.
אם הוא נמצא במרחק ואין גם ריח רע מותר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,