מה המקור לזה שעולים למירון בלג בעומר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/04/10 13:46 יג באייר התשע

שאלה

הרב מה המקור לזה שעולים למירון בלג בעומר?

תומר.

תשובה

ב"ה

שלום.

המקור הוא ברש"י במסכת יבמות דף קכב עמוד א
["ובתשובת הגאונים מצאתי כל הנך ריגלי דאמוראי היינו יום שמת בו אדם גדול קובעים אותו לכבודו ומדי שנה בשנה כשמגיע אותו יום מתקבצים תלמידי חכמים מכל סביביו ובאים על קברו עם שאר העם להושיב ישיבה שם."]

אבל כבר בספר הזוהר עצמו יש הזמנה לבוא ולעלות אני מצטט לך (אל תבהל מהשפה הארמית תקרא פעם ופעמיים ושלוש )
"בני מרוניא צווחין בקטירין דחשיבו דלא יתקבר תמן, בתר דנפק פורייא הוה סליק באוירא, ואשא הוה להיט קמיה[ שמעו קלא עולו ואתו ואתכנשו להילולא דרבי שמעון ](ישעיה נז) יבא שלום ינוחו על משכבותם, כד עאל למערתא שמעו קלא במערתא זה האיש מרעיש הארץ מרגיז ממלכות כמה פטרין ברקיעא משתככין ביומא דין בגינך דנא רשב"י דמאריה משתבח ביה בכל יומא, זכאה חולקיה לעילא ותתא כמה גניזין עלאין מסתמרן ליה עליה אתמר (דניאל יג) ואתה לך לקץ ותנוח ותעמוד לגורלך לקץ הימין "

בהצלחה אחי,

עוזיאל אליהו,

.