מה הוא חיוב נשים בתפילה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/01/02 03:08 י בשבט התשסב

שאלה

מה הוא חיוב נשים בתפילה?

תשובה

שלום וברכה,
לשאלתך בענין חיוב נשים בתפילה:
בקוצר העיון אביא כאן כמה כללים בסיסיים כפי שהם מובאים בספרי קיצורי ההלכות, ותוכלו להמשיך ולעיין בהם כרצונכם.
'אשי ישראל' עמ' ס"ג - ס"ט, ול'ספר הלכה' (של הר"נ הופנר) עמ' 196-198.
א. אשה חייבת להתפלל בכל יום לכל הפחות תפילה קצרה. תפילה זו יכולה להיות אפי' 'מזמור שיר חנוכת הבית', שיש בו בקשה 'אליך ד' אקרא ואל ד' אתחנן, שמע ד' וחנני ד' היה עוזר לי...". מומלץ גם שתברך ברכות השחר.
ב. לגבי קריאת שמע - פטורות.
ג. לגבי שאר התפילה יש דעות שונות:
1. יש אומרים שחייבות בפסוקי דזמרה, ויש פוטרים.
2. לגבי ברכות קריאת שמע - יש אוסרים עליהן לומר בשם ומלכות (עכ"פ לבנות ספרד), יש מתירים, ויש שמחייבים בברכת אמת ויציב מדין זכירת יציאת מצרים.
3. לגבי שמונה עשרה - יש מחייבים בכל התפילות, יש פוטרים, ומ"מ רצוי שתתפללנה תפילת עמידה פעם אחת ביום.
ד. יש לציין שגם אם אכן הם חייבות בתפילה, אם הם עוסקות בטפול בילדים או בעזרה להורים, יש מקום לראות זאת כ'עוסק במצווה' שפטור מתפלה.
ה. מנהג רוב הנשים להסתפק בתפלה קצרה (כאמור בסעיף א'), ומ"מ הרוצה להחמיר, באופן שאין זה פוגע בדברים אחרים (כאמור בסעיף ד'), תבוא עליה ברכה.

ויהי רצון שתתקבלנה תפילותינו,
תפילות הגברים ותפילות הנשים,
וימלאו כל משאלות לב ישראל לטובה
בברכה
מיכאל, חברים מקשיבים