מה ההבדל בין ס"א לבין ס"מ.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/05/02 15:45 כב באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב,

רציתי לדעת האם יש הבדל בין הסיטרא אחרא לס"מ?

תשובה

הס"מ הוא קיצור שם של ה"סמאל" שאנחנו לא הוגים את שמו ולכן אומרים בראשי תיבה ס"מ. זהו מלאך שכשמו כן ענינו למחוק את שם ה'. להשכיחו. לעשות את הכל מקרה. סתמי. לא רציני. בערך. כאילו. לא בדיוק. שקרי. סתם הצגה. וכד'.
לסמא את עיני האנשים פירושו לסנוור אותם לעצום את עניהם ולטשטש את ראייתם. זה תפקיד הכוח הזה.
זהו אחד הכוחות הפועלים בשם הרע בעולם. יש עוד שמופיעים בספרות שלנו "לילית" וכד' ובקיצור לכל כוח של קדושה יש כנגדו כוח של טומאה ואחד המרכזים שבהם הוא זה שדיברנו עליו קודם. (אתה רואה שאני מנסה שוב ושוב אפילו לא לכתוב את שמו).

הסטרא אחרא זהו תרגום של המילים "הצד האחר" וזה כמובן שם כולל לכל כוחות השחור שמנוגדים לצד הקדושה.

ויהי רצון שהקב"ה יגער בשטן כדכתיב "יגער ה' בך השטן" - אמן.