מה אני יכול לעשות לע"נ סבא שלי?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/11/10 21:40 ל בחשון התשעא

שאלה

יש לי מספר שאלות שרציתי לשאול:

1.סבא שלי נפטר לפני כשנה ורציתי לדעת באיזה קטע בתפילת 18 אפשר להוסיף לע"נ של סבי?

2.רציתי לדעת גם איפה אפשר להוסיף בתפילה לרפואת סבתא שלי שפשוט סובלת כל יום ויום שהיא חייה היא פשוט ממש סובלת ואני רוצה להגיד לרפואתה איזה קטע בתפילה?

3.האם כשאני עושה דבר גשמי ואומר שזה לעילוי נשמת סבי זה גם גורם לכבוד לסבא שלי?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)אתה יכול לקרוא פרק תהילים לעילוי נשמתו או ללמוד משנה יומית או הלכה יומית או דף יומי וכדומה.
ואם אתה דווקא מעוניין בתפילת 18 אז אולי כדאי לך לכוון בברכה על הצדיקים מפני שאומר המדרש :

["כשאמר לו הקב"ה ליעקב ויוסף ישית ידו על עיניך, שמח ובטח על דבריו של מקום, ובשעה שנפטר יעקב אבינו מן העולם ובא יוסף ונתן שתי ידיו על עיניו ונשקו ובכה לו.
מיד פתחו מלאכי השרת ואמרו ברוך אתה ה' משען ומבטח לצדיקים. "]אני מעתיק לך את התפילה

"עַל הַצַּדִּיקִים וְעַל הַחֲסִידִים וְעַל שְׁאֵרִית עַמְּךָ בֵּית יִשְׂרָאֵל. וְעַל זִקְנֵיהֶם. וְעַל פְּלֵיטַת בֵּית סופְרֵיהֶם. וְעַל גֵּרֵי הַצֶּדֶק וְעָלֵינוּ. יֶהֱמוּ נָא רַחֲמֶיךָ ה' אֱלהֵינוּ וְתֵן שָׂכָר טוב לְכָל הַבּוטְחִים בְּשִׁמְךָ בֶּאֱמֶת. וְשִׂים חֶלְקֵנוּ עִמָּהֶם. וּלְעולָם לא נֵבושׁ כִּי בְךָ בָּטָחְנוּ. וְעַל חַסְדְּךָ הַגָּדול בֶּאֱמֶת נִשְׁעָנְנוּ:
בָּרוּךְ אַתָּה ה' , מִשְׁעָן וּמִבְטָח לַצַּדִּיקִים:

ותכוון במילים ושים חלקנו עמהם שתזכה אתה להגיע למעלות גדולות כמו אבותיך ואבות אבותיך.

2) בברכה רפאנו.
3)כן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.