מהן הסיבות הנכונות לחתונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/01/06 09:41 כ בטבת התשסו

שאלה

שלום ברכה

אני בגיל מתאים לחתונה, אך באמת איני יודעת מהן הסיבות שבגללן מתחתנים או מה זה להקים בית. אני תוהה אם אני צריכה להרגיש רצון חזק "להקים בית" או שמספיק הרגש למצוא שותף לאידיאלים ולמחשבות ופשוט שיהיה שם כחבר.

תודה

תשובה

בס"ד

את שואלת את השאלה הכי ישרה והכי נקיה שבעולם. והתשובה האמיתית צריכה לבוא מהמקום הכי טהור.

זאת האמת.

כך הוא ברא אותך.
כך ברא הקב"ה את העולם.
לשם כך הוא גם נתן לך רצון.
לשם כך הוא נטע בך אהבה.
לשם כך הוא נתן לך בחירה.
לשם כך הוא ברא לך בן זוג.

יש אלף סיבות שבגללם אדם מקים בית. יכולות להיות סיבות של רגש וסיבות כלכליות. יכולות להיות סיבות דתיות וסיבות של יצרים רעים. אפילו לחצים של חברים והורים הם סיבות אפשריות.

אבל לא זה מה שחשוב או מה שמונע. העיקר שבגללו את מקימה בית הוא בגלל שזו "אמת". כך רצה בורא העולם. כך את מוצאת את שלמותך.
כך את ובן זוגך תהיו "צלם אלוקים" שלם.
כך תמצאו את השמחה האמתית.
כך תביאו חיים לעולם.
כך תבנו את עם ישראל.
כך תביאו שמחה לעולם.
כך יהיה טוב.

בודאי שבשביל להביא את כל זה לעולם צריך שותף ששלם איתך במחשבות. או אפילו חולק קצת. אבל משלים אותם. שלם או משלים או שניהם זה טוב. ביחד בונים עולם.

אם את בגיל - אז ברכות להתקדם.
לא לחכות!

בהצלחה