מהם שלושת השבועות ?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/04/02 09:56 כח בניסן התשסב

שאלה

שלום , כבוד הרב.

אנוכי שאל את הרב בשאלה קודמת לגבי שחייה

בים בתקופת העומר.

הרב ענה כי השחייה מותרת, אך לא בשלושת השבועות.

מהם שלושת השבועות ומתי הם חלים ?

תודה מראש.

תשובה

מי"ז בתמוז עד תשעה באב.
שלושה שבועות של צער על החורבן ועל כך שאע"פ שהיה מצור על ירושלים. היהודים בתוכה לא הפסיקו לריב ולהזיק אחד לשני והחלישו את עצמם ואת כוח העמידה שלהם ובסוף גבר האויב ונחרבה העיר.
אנחנו לא מתיחסים רק לחורבן כאל מצב נורא שקרה לנו. אנחנו מתיחסים גם למה שהביא אותו שהיה בשליטתינו ולכן אנו נוהגים מקצת מנהגי אבלות בשלושה שבועות אלו שהולכים ועולים לקראת תשעה באב.
אני מקווה שנתקן את החטא הזה ולא נצטרך להגיע לשלשת השבועות הללו. שיהיו ימי שמחה.