מהי מצוות כתיבת ספר תורה?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/10/19 10:51 ז בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

אני אקדמאי וסטודנט למדעי המחשב.

מי מצוות כתיבת ספר תורה? הרי לא יתכן שאנחנו נכתוב ספר תורה כמו שמשה כתב.

אפשר לקבל הסברים?

תשובה

שלום לך

המצווה היא לכתוב ספר תורה בדיוק כמו שמשה רבנו כתב (ליתר דיוק הספרים שבידינו הם מעזרא הסופר).

אנו מעתיקים מילה במילה מספר כזה וכותבים אותו באותו אופן שהקב"ה ציוה אותנו בתורה (ובהלכות שנתן למשה מסיני). אין אנו רשאים לשנות דבר מדבריו וכל שינוי הוא כפירה באלוקים.

אחד מגדולי הראשונים הציע ברוח המצוה להוסיף לה גם את החובה להדפיס ולקנות ספרי קודש בכלל. כמובן שאין זה במקום כתיבת ספר תורה.

בברכת גמר חתימה טובה

דוד לוי