מהילת מיץ ענבים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/06/09 14:40 יט בסיון התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

רציתי לשאול האם מותר למהול את מיץ הענבים (היין) של הקידוש במים, מאחר ששתייה זו עושה לי בחילה. במידה ואפשר, מה היחס המותר בין היין למים?

תודה מראש על הקדת הזמן.

תשובה

שלום

אם אינך המקדש, אינך חייב כלל לשתות מהקידוש.

אם אתה המקדש, תוכל לקדש, לטעום מעט ולהעביר לאחרים שילגמו רביעית, וזה מותר לכתחילה.

אם בכל זאת אתה רוצה גם ללגום רביעית כמקדש, תוכל למהול את מיץ הענבים ביחס כזה שעדיין הרוב יהיה ממיץ הענבים, ובלבד שהמיץ בבקבוק הוא 100 אחוז מיץ ענבים טבעי לא מהול, אך אם המיץ מהול עוד בבקבוק, אין למהול אותו שוב, שמא המים יהיו הרוב.

כל טוב