מהו אירוסין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/09/10 01:57 כב באלול התשע

שאלה

שלום כבוד הרב.

שאלתי היא: איך מתארסים לפי ההלכה והדת ?

מה זה אומר?

מה הצעדים הראשונים ברגע שמדברים על חתונה?

אנחנו שידוך בעלי תשובה, נשמח לידע נוסף

בתודה רבה

שרה רחל.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום

קודם אני מאחל לכם המון מזל טוב,
שתזכו להקים ביתם באהבה ושמחה,

א. אחרי שמחליטים להתחתן מודיעים להורים והם נפגשים בניניהם
כדי להכיר וכן כדי לסכם על תאריך משוער לחתונה, ועוד ענינים כספיים.

ב. לאחר מיכן יש עורכים חינה או מסיבת אירוסין – וכאן לא עושים שום טקס דתי של קידושין.

ג. במהלך הזמן עד לחתונה האיש לומד אצל מדריך חתנים והאישה אצל מדריכת כלות.
לומדים עניני זוגיות וטהרת המשפחה.

ד. בחתונה עורכים חופה וקידושין, את מקבלת טבעת ומברכים שבע ברכות מתחת לחופה ומרגע זה אתם נשואין. במזל טוב!

ה. יש לציין שגם אחרי ההחלטה וגם אחרי האירוסין, כל זמן שלא עשיתם חופה וקידושין, אתם אסורים אחד על השני בנגיעה חיבוק ונישוק כמו כל זוג לא נשואי.

תוכלו להתקשר אלי לגבי שאלות נוספות 052-7710491.

בברכת שנה טובה,

דני ארגמן