מדריכה בשבט מעורב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/10/03 19:42 טו בתשרי התשסד

שאלה

בסייעתא דשמייא

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשאול אותך כמה שאלות, ראשית, כששואלים שאלת רב, מחוייבים להתנהג ע"פ הפסיקה? אני חוששת משום שאולי אני לא אצליח לתאר לרב את תמונת המצב המדוייקת.

שנית, אני מדריכה בבני-עקיבא את שבט הרא"ה,(כיתה ט'), הייתי רוצה לדעת אילו בעיות צניעות עלולות לעלות מכך, וכיצד אפשר למנוע אותן או לצמצם.

בתודה מראש,

עדי

תשובה

בס"ד

ההדרכה בסניף מעורב אינה קלה כלל וכלל. כשאני כותב לך תשובה על כך אני מאוד מתלבט כיון שאני באופן עקרוני נגד חברה מעורבת ואת יכולה להראות את תשובותי פזורות באתר הזה בהרבה מקומות.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=22108

כל זה לא מסתיר את החשיבות הגדולה של פעולות בני עקיבא שאני מאוד אוהבם. ולכן השאלה שלך היא שאלה קשה עבורי. מה אומר לך?

החכמה של החיים היא מאוד מורכבת וצריך לראות שגם כשאנו באים לעשות דברים טובים ונפלאים - לא נעשה בדרך כמה נזקים. "מצווה הבאה בעבירה". וכשאת מדריכה בסניף מעורב את עלולה לבא לידי כך במשים ובלי משים.

מה עושים?
נזהרים זהירות מאוד גדולה!!
נזהרים כל רגע ורגע!!
בידקי את עצמך כל יום אם את במצב טוב ונכון!!
אם אף אחד לא נכשל בך!!

את חייבת לקבל על עצמך דבר מאוד חשוב. את חייבת לדעת כי ברגע שאת רואה כי ההדרכה שלך מביאה [לך] או למישהו אחר נזק רוחני - את בורחת משם מיד.

ועוד אומר לך:
אני במקומך הייתי אומר שאת מוכנה להדריך רק בנות. שיבוא מדריך וידריך את הבנים.

מישהו צריך לחולל את המהפכה ואת זה יעשו המדריכים.
בהצלחה

***********

ראי תשובה על קומנרית ששאלה שאלה דומה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=32006

ראי תשובה על מדריך ששאל אותה שאלה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=26580

התשובות הללו נכונות גם לך.

[
שוב. בהצלחה גדולה]