מדיח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/09/19 11:52 כו באלול התשעט

שאלה

שלום וברכה

הכנסתי בטעות לתוך מדיח בשרי שלא השתמשו בו 24 שעות כלי חלבי לא בן יומו שהשתמשו בו לפרווה ביחד עם עוד כלים בשריים שלא זכור אם היה עליהם חתיכות של בשר ומתי השתמשו בהם פעם אחרונה. כמו שנכתב המדיח עצמו לא היה בן יומו וממה שזכור הוא כנראה היה נקי ולא היו בתוכו חתיכות ממשיות של בשר.

מה דין הכלי החלבי? שאר הכלים הבשריים והמדיח?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הכלים החלביים והבשריים שהיו במדיח מותרים, כיוון שיש שם סבון שהוא נותן טעם לפגם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ