מדוע צריך עבודת מידות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/11/10 19:54 י בכסלו התשעא

שאלה

לרב שלום,

מדוע חייב כל אדם ואדם לעבוד על המידות שלו?

זה מאוד קשה ובדרך כלל זה לוקח המון זמן אפילו שנים.

כל הזמן אומרים שאדם שמתקן מידותיו "כשיר" להתחתן, מה הקשר בין חתונה לעבודה על המידות?

בתודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לשאלת הקשר בין עבודת מידות וחתונה, התשובה היא פשוטה: חתונה זו התקשרות בין שני אנשים. אנו מקוים שבהמשך לחתונה יבואו גם ילדים כך שההתקשרות תגדל לשלשה, לארבעה ועוד ועוד.
חיי משפחה מחייבים להתנהג בהגינות עם בת הזוג ובהמשך, להתנהג נכון עם הילדים ואף לחנך אותם להתנהגות ראויה. כדי להגיע לכך צריך מידות טובות. ככל שהמידות יהיו טובות יותר, כך ההתנהגות עם בת הזוג ועם הילדים תהיה טובה יותר. לכן יש התאמה רבה בין תיקון המידות ובין הבשלות לחיי נישואים.

תיקון המידות בכלל, מביא את האדם להיות יותר טוב לאחרים ובמיוחד להיות יותר טוב לעצמו. אדם שיש לו מידות טובות הוא אדם מאושר מפני שהוא חי את חייו בעושר, בגבורה, בחכמה ובכבוד. אצלו מתקימים כל מאמרי חז"ל:
איזהו עשיר השמח בחלקו.
איזהו גיבור הכובש את יצרו.
איזהו חכם הלומד מכל אדם.
איזהו מכובד המכבד את הבריות.

יותר מכך גם הקב"ה אוהב ביותר את מי שמידותיו מתוקנות. הרי לקב"ה יש נחת ממי שמביא טובה וברכה לעולם ומי מביא יותר ברכה וטובה מאשר זה שתקן את מידותיו. עליו אומר הנביא (מיכה ו; ח): "הגיד לך אדם מה טוב ומה ד' דורש ממך כי אם עשות משפט ואהבת חסד והצנע לכת עם א-להיך".