מדוע להיות מדריכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/11/12 14:24 כז בחשון התשעג

שאלה

שלום:)

אני בשבט איתן בבני עקיבא, ועכשיו אנחנו מתחילים במהלך גרעין והכניסה להדרכה... רציתי לשאול למה בכלל להיות מדריכה?! מה זה נותן לחניכים או לעצמי..(חוץ מהדרכת שבט יובל)

תודה רבה! :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם היתה לך מדריכה טובה את יכולה לדעת מה מדריכה נותנת לחניכים. אם לא היתה לך מדריכה טובה תשאלי חברות שלך.
מדריך מחבר את חניכיו לערכים גדולים: עם ישראל וארץ ישראל, ערכים שבין אדם לחברו ובין אדם למקום (תפילה, אמונה, קיום מצוות).
המדריך מקנה את הדברים באמצעות לימוד, ובפעולות חויה מרגשות שיוצרות בלב חיבור לערכים גדולים.
המדריך מגבש קבוצה שבתוכה מפתחים החניכים את הכשרונות והיכולות שלהם.
המדריך מהוה דוגמה אישית לכל מה שהוא מחנך.

לאחר שתארנו את תפקידי המדריך - פשוט שהתמסרות לתפקיד כזה מפתחת הרבה מאוד כישורים ותכונות טובות אצל מי שיוצא להדרכה.
בשורה האחרונה חייבים לומר בפשטות - כמו שהיה מי שהסכים להתמסר ולהקריב זמן וכוחות כדי להעניק לך את כל הברכה כחניכה, ראוי שתקדישי גם את את כשרונותיך וזמנך כדי להעניק לאחרים.