מדברים איתי על חתונה - ואני נלחצת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/09/03 10:49 יז באלול התשסג

שאלה

בס"ד.

שלום לכבוד הרב!

אני תלמידת שמינית באולפנה במרכז הארץ.

ולאחרונה שמתי לב שלאן שאני לא הולכת מדברים איתנו על חתונה, זיווג, מציאת המיועד, אהבה...

אפילו אם זה ברמזים, זה מקיף אותנו מכל עבר. אם זה במסגרת שיעור באולפנה או שיחה או כל דבר אחר...

וזה ממש מתחיל להלחיץ אותי. אני מתחילה לחשוב שאולי אני אמורה להתחיל לחפש אותו או לעשות משהו שיקרב את היום המאושר...

איך אני יכולה להיות בטוחה שאני אמצא את החצי השני שלי??

ואיך אני יכולה להתמודד עם כל הדברים האלה שסובבים אותי??

ונראה לי חשוב לציין שגם חברות שלי מדברות על זה כל הזמן וזה גם תורם קצת לפחד הזה...

אני ממש אשמח אם תוכל לייעץ למשהו שירגיע אותי קצת...

תודה רבה מראש...

תשובה

בס"ד

זה קורה לכל אחד וזה מביא שמחה.
זה קורה לכל אחת שרק רוצה ברכה.
זה עושה קצת נחת להורים למשפחה.
זה ממשיך את החיים דרכך לדור הבא.

אל נא תלחצי מכך שזה הולך לקרות.
זה שמדברים על כך - זה לא סיבה לדאגה.

ועוד אספר לך ואומר כי כשאלוקים ברא את האדם הוא ברא יצירה שלמה - דהיינו איש ואשה כשהם לא רק מחוברים אלה שהם ממש יצירה אחת. אחר כך הוא הפריד אותם והם התחברו שנית וזה כדי שהחיבור יהיה בבחירה וברצון ולא בכפית הר כגיגית.

מכאן את למדה שהאדם - האיש והאשה - שואף להיות שלם דהיינו להיות נשוי. וכיון שגם הבן זוג שלך שואף לזה הוא יחפש ויחפש ויחפש ולא ימצא קורת רוח בשום אחת שבעולם - רק ממך.

מה שאת צריכה להתפלל שהוא לא יתבלבל בדרך ולא יתעייף ולא יסתנוור מאיזה יופי חיצוני וקר. רק מהמשהו האמיתי - ממך.

ויהי רצון שתפילתך תשמע ותענה - אמן.
ויש לתפילתך סיכוי טוב להשמע כיון שגם
**כל הבנים והבנות שעתידים להוולד ממך מתפללים על כך.
**כל הוריך מהדור הקודם ומהדורות הקודמים מתפללים על כך.
**המלאכים מתפללים על כך.
**אלוקים בעצמו מתפלל על כך.

וכך אמרו חכמינו ז"ל עד גיל עשרים יושב הקב"ה ומצפה לאדם שישא אשה כיון שעבר עשרים ולא נשא - אומר הקב"ה: תפח עצמותיו.

איני רוצה ליגע כעת ב"תיפח עצמותיו" רק בכך שהוא יושב ומצפה לו וגם,,, לך.

בהצלחה