מדבקות לעילוי נשמת נפטרים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/07/19 06:59 ח בתמוז התשעט

שאלה

היי, הכנתי מדבקות לסידור לעילוי נשמת אדם קרוב לי שנפטר, כתבתי את שמו ואת תאריך הפטירה כנהוג וחילקתי לחברות שיצרפו את זה לתהילים שלהן.

עכשיו לאחר כמה חודשים אני שמה לב שכתבתי תאריך שגוי. יום מוקדם יותר. אני לא יודעת אם זה קריטי אבל זה מצער אותי ממש הטעות הזאת ושלא שמתי לב אליה.

האם המדבקה פסולה ויש צורך בחדשה? או שאפשר לכתוב עליה בעט? האם עשיתי חטא בכך שהדבקתי על הסידור משהו לא נכון לאדם שנפטר או שאין משמעות לתאריך מבחינת הכיתוב?

ממש מוטרדת ואשמח לתשובה, תודה

תשובה

שלום.

הכל בסדר. את יכולה להיות רגועה. ובוודאי שאין מה להצטער.

היות ואמירת התהלים לא תהיה דווקא ביום הפטירה אלא כל השנה, אז זה לא ממש משנה, ובכל מקרה הן תגדנה תהלים לעילוי נשמת אותו אדם.

אם זה בכל זאת מטריד אותך, אפשר לתקן בעט.

כל טוב ויישר כח על היוזמות הטובות.