מגיד - לחם עוני

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/04/16 07:45 כה באדר ב'

שאלה

******אבי 04/04******

שלום כבוד הרב אבנר פורת,

אני מאוד מודה לך שאתה עונה לי על המון שאלות שעולות לי בלימוד. אני רק שואל ולא יוצא לי להודות לך על כך כי השיחה היא חד כיוונית לאחר תשובתך. אז שתדע שזה מאוד עוזר לי בלימוד, כי רק חזרתי בתשובה ועדיין אין לי רב קבוע, ובזכותך אני מצליח להבין דקויות בהלכות. וגם התשובות שלך יחסית מהירות. אשריך כבוד הרב.

לעניין שאלתי:

בהלכות פסח ב""מגיד"" כיגיע למצה זו צריך להגביה את המצה להראותה למסובין. לאחר מכן נאמר ויש להגביה את המצה הפרוסה שהיא כלחם עוני.

להלן שאלתי.

1. האם הכוונה להרים את החצי מצה שהיא בין שתי המצות השלמות?

2. האם שאומרים ""שהיא כלחם עוני"" רק מסבירים את הטעם למצווה או שיש פעולה נוספת שצריך לעשות עם הגבהת המצה?

תשובה

בשמחה רבה
מאוד חשוב למצוא רב, ועדיף באזור שלך. אם אפשר לעזור בזה, בשמחה.
1. אכן כן.
2. זהו הטעם לכך שמגביהים את המצה החצויה.
בהצלחה