מגורים ביחד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/02/12 11:33 ט בשבט התשעב

שאלה

שלום!

יש לי חבר חילוני והוא רוצה לגור ביחד לפני החתונה.

ברור לי שלא אבל אני לא מצליחה להסביר למה.

הוא טוען שהמעבר למגורים יחד חשוב כי הוא חילוני ואני דתייה ונוכל לדעת שאנחנו מסתדרים ביחד.

אבל מצד שני הוא זה שנלחם בתחילת הקשר שאפשר להסתדר ושנצא ביחד.

אנחנו לא שומרים נגיעה.אבל מעבר למגורים יחד נראה לי חציית גבול.

הוא עכשיו בחו"ל. כך שיש לי זמן להשפיע ולנסות לשנות את הדעה שלו בנושא. אני רוצה לכתוב לו מכתב מנומק להסביר לו את המניעים שלי.

אשמח לסיוע

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם את רוצה לשכנע את צריכה קודם להיות משוכנעת בעצמך.

כמו שברור לך שאת לא עוברת על חילול שבת כך צריך להיות ברור שאת לא עוברת על איסור יחוד.

לשהות ביחד בחדר אחד זה דבר אסור מבחינה הלחתית קל וחומר לגור ביחד,
וקל וחומר אם יש ביניכם יחסי חברות שאתם עלולים להגיע לאיסורים חמורים.

ובכלל אם יש לך קווים אדומים זו כבר סיבה מספיק טובה ומשכנעת, הרי לכל אדם יש קוים אדומים שהוא לא עובר אותם אז מדוע שלא יכבד את רצונך, את דתיה ורוצה לשמור מצוות ואם את לא מקפידה על איסור מגע זה לא אומר שצריך להפסיד את כל השאר.

כדי לדעת אם מסתדרים יחד לא צריך לגור יחד, הרי יש הרבה דתיים שלא חיים יחד ויודעים להסתדר ויש שחיים יחד הרבה שנים ולאחר החתונה לא מסתדרים.

כל טוב,

דני ארגמן