מבטי אהבה בין הבן לבת

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 27/04/02 19:11 טו באייר התשסב

שאלה

שלום לרב,

אנו מאורסים כבר כשבועיים, חתני בחור ישיבה ואני בוגרת אולפנא, וככל זוג מאוהב- אנחנו יכולים לבהות אחד בשני יום שלם במבטי אהבה בלי להפסיק..

רצינו לשאול את הרב האם יש במבטים אלו איסור כלשהוא, שהרי איננו עוברים על איסור נגיעה.

תודה

תשובה

בס"ד

אפרת שלום,

כתב הרמב"ם (הל' איסורי ביאה פרק כ"א): מותר להסתכל בפני הפנויה כדי שיראה אם היא נאה בעיניו, ישאנה. ואין בזה צד איסור ולא עוד אלא ראוי לעשות כן, אבל לא יסתכל דרך זנות, הרי הוא אומר "ברית כרתי לעיני ומה אתבונן על בתולה".

בדברים חותכים אלו מגדיר הרמב"ם מבט שהוא אסור ומבט שהוא מותר. המצב אותו את מתארת הוא מצב גבולי, מצד אחד זוג שרוצה לבנות את חייו ביחד ודאי מתבוננים האחד על רעהו במבטי חיבה ואהבה, ויש לראות בזה חלק מהבדיקה שהיא נאה בעיניו. מאידך, יש ומבטים אלו יכולים להוביל למעשים שאין אנו חפצים בהם עכשיו, אם נגיעה ואם מעשים אחרים, ואז יש לחשוש כאן לסוג של מבט זנות.

אשר על כן, אין כאן הגדרות חותכות ומדויקות ראוי שתפגשו ותשוחחו במה שמעסיק אתכם ולא תתמקדו דווקא בצדדים החיצוניים אפילו של מבטים בלבד.

בברכה, הרב דוד סתיו