מבולבל ועצוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/03/10 22:18 כח באדר התשע

שאלה

שלום לך כבוד הרב,

רציתי לדעת עם אוכל להתחזק גם בלי שכול משפחתי תדע אמרתי לך אבא שלי דתי ואני משפחה מסורתית אבל אמא שלי תקח את זה אתה יודע לא תבין וזה, רציתי לדעת עם אני יניח תפילין וינסה לעשות מצוות האם זה מספיק ? ועם אני לא יכול לשמור שבת בכלל האם זה לא שווה את כול זה? אני לחוץ ומבולבל האם תוכל להסביר לי, מה לעשות .. ואני הולך לבית כנסת בשישי והכול .. :S ויש לי בעיה ממש קשה "זרע לבטלה" כבוד הרב אני לא יודע מה לעשות בקשר לזרע לבטלה בחיי שאני רוצה להפסיק אני לא יכול אני פשוט משתגע אני חייב אותך שתחזק אותי שתעזור לי... אני בדיכאון כול כך כי אני לא שומר שבת, ומוציא זרע לבטלה, אבל אני אוהב את הקדוש ברוך הוא אני אוהב אותו בלבב שלם ! תעזור לי בקשה ! :(

והאם תוכל לתת לי טיפים איך להתחזק? לקרוא תהילים ? האם תוכל להסביר לי, אוף אני כול כך עצוב ומבואס! :( קשה לי קשה לי, עזור לי בבקשה תן לי הסברים מה עלי לעשות לקרוא תהילים יום יום? להניח תפילין ? אנא ממך...

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אל תדאג ואל תיפול ברוחך.
כל העצבות שלך היא מעשה שטן = יצר הרע, שמושך אותך להתיאש.
הקב"ה אוהב אותך!
הקב"ה רואה את כל המאבק שלך והשאיפה להתקדם ומעריך זאת מאוד!
כל הכשלונות שלך הם קשיים שהשטן, היצר הרע, מערים עליך, היצר הרע רוצה שתחטא ובעקר מעוניין שתתיאש - ככה הוא יצליח להרחיק אותך מהקב"ה.
לכן הקב"ה מחזק אותך - בכל מצווה שאתה עושה אתה מתקרב אל הקב"ה:
כאשר אתה הולך בליל שבת לבית הכנסת - אתה בעצם בא לבקר אצל הקב"ה.
כאשר אתה מתפלל אתה מדבר עם הקב"ה.
כל מה שתוסיף מצוות – תוסיף חיזוק: אם יש לך אפשרות להניח תפילין, כמה שתוכל לעשות כך יוסיף לך כוח ושמחה.

ה-"טיפ" שמתאים ביותר לתת: לך לפגוש את אלוקים ולדבר איתו: תתרחק ממקומות שיש בהם אנשים - לך לשדות, לחורשה, לבית הכנסת כשאין שם אנשים, ושם תדבר עם הקב"ה.
תגיד לו כל מה שבלב שלך - תצעק:
"הקב"ה אני אוהב אותך! אני אוהב אותך בלב שלם!"
תבקש מהקב"ה שירחיק את השטן מעליך - יפחית את כוח היצר שמבקש להעציב ולדכא אותך.
תספר לקב"ה שאתה כל הזמן משתדל להתקדם - אתה לא יכול לתקן הכל בפעם אחת אבל כל פעם אתה מתקדם מעט, במשהו.
אתה כבר תרגיש שהקב"ה שם אתך, נותן לך כוח ועוצמה, אמונה ושמחה.
לאחר מספר ימים, אפילו לאחר יום אחד, תחזור שוב אל המפגש הזה – רבי נחמן קורא לזה "התבודדות" והוא מבטיח שהתבודדות נותנת המון כוח להתגבר על הקשיים.
בהצלחה!