מאמר הדור

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 21/04/02 16:28 ט באייר התשסב

שאלה

האם מאמר הדור הוא גם לדורנו ואם כן באיזה מובן ?

תשובה

בס"ד

לברוך שלום,

נושא זה מורכב מאוד. רבים מבני דורנו עסקו בשאלה זו וכתבו על כך מאמרים רבים (יעוין בספר "אמונת עמנו" לרב צבי טאו ואד).

בלי להיכנס ולהביע עמדה בנושא שנחלקו רבים וטובים, כדאי למקד את תשומת לבנו למספר נקודות הטעונות בירור ולימוד.

א. מה בן דורנו לדורו של הרב קוק מבחינה עובדתית, האומנם כולם היו אידיאליסטים אז, והאם אין כאלו גם היום. נתבונן על המתנדבים במבצע 'חומת מגן' ועל היורדים הרבים בתקופת העלייה השניה.
ב. האם העולם החילוני שמסביבנו מונע ומושפע מאותם עקרונות שהשפיעו על הדור הקודם. האם רעיונות חברתיים נעלים שהיו קיימים בתנועות הקיבוציות השונות, מקבלות ביטוי כלשהו בעולם התרבותי הפוסטמודרני שלנו.
ג. האם מאמר הדור נכתב כתוצאה מהתבוננות חיצונית על החברה שמסביב, או שנבעה ממבט פנימי עמוק הנובע מפנימיות התורה, שאינם משתנים מכל תנודה חברתית לכאן או לכאן.

ואידך זיל גמור.

בברכה, הרב דוד סתיו