שאלה
שלום רב,
חש לנו בבית כל מיני מאכלים פתוחים שאיננו בדיוק יודעים מה לעשות איתם בקשר למכירת חמץ/ביעור וכדו'.
המאכלים הם:
- ירקות ופירות שנקנו לפני הפסח - האם ניתן לשמור אותם במקרר שנפתח בפסח? (או בכלל האם ניתן להשתמש בהם בפסח?).
- שניצל קפוא ודגים קפואים שנמצאים במקפיא ששוב נקנו לפני הפסח אך כבר פתוחים, האם צריך לזרוק אותם או שבכלל האם ניתן למכור מאכלים במקרר?
- מאכלים בארון, כמו פסטות פצחות ופתיתים בשקיות פתוחות.
אודה לתשובתך במהרה ע"מ שנידע מה לעשות,
תודה רבה,
שחר.
תשובה
לשחר שלום וברכה וחג שמח
ירקות ופירות - מסתכלים אם הם שלמים ונקיים, אם צריך מנגבים אותם וניתן להשתמש בהם בפסח.
ירקות שנחתכו בסכין חמץ - אין משתמשים בהם בפסח. אם ניתן אפשר במרחק 2 ס"מ לחתוך שוב בסכין של פסח ולהשתמש בירק ה´מוקטן´.
לשמור במקרר דברים שאינם מיועדים לאכילה בפסח ניתן אם שמים במדף עמוק ולא שמיש, עטוף בניילון עם קשר חזק שלא ניתן לפתוח ובנוסף מדבקה ´לא כשר לפסח´ על הנילון.
כנ"ל במקפיא לגבי דגים קפואים וכד´.
שניצל שבד"כ הוא חמץ גמור נוהגים לזרוק. אם זה הפסד גדול ניתן לשמור אותו באופן הנ"ל במקפיא עם מדבקת "חמץ" לאחר שבוצעה מכירת חמץ כדין [מאד לא מומלץ]. צריך לדעת שמוצרים אלו הם ´מוקצה´ ואסורים בטילטול בכל ימי החג. [לא להזיז גם בתוך המקרר, לא להוציא מהמקרר אם יש הפסקת חשמל או אם זה מתקלקל וכד´]
מאכלי חמץ ממש בארון נוהגים לזרוק ואם זה הפסד גדול מוכרים ועדיף לאחסן אותם או מחוץ למטבח או בארון נעול/קשור שלא נפתח בפסח
חג כשר ושמח דוד לוי