מאחלת שאבא ימות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/04/18 11:58 כה בניסן התשעח

שאלה

שלו וברכה , ברצוני לשאול לגבי חברה טובה שמאחלת מוות לאבא שלה שפגע בה המון נפשית ופוגע באמא שלה , מאז שהיא נערה בוגרת ולא הלכה בדרכו ופוגע באישתו כי היא מקבלת את ביתה כמו שהיא , האם מותר לאחל למוות גם אם הוא ממש רשע? ולהגיד תמיד שאם הוא ימות היא תעשה חגיגה ,

תשובה

ב"ה

שלום.

מאוד מצער אותי לקרוא את השאלה.

החיים שלנו כאן בעולם הזה הם קצרים וחולפים מהר!

ונניח שהחברה שלך תאחל-תתפלל-תייחל- למותו של אבא שלה ואכן התפילה שלה תתקבל והוא ימות!!

אז האם הבעיה הנפשית שלה תוכל לבוא על פתרונה??

האם המוות שלו יפתור את הבעיה?.

אדרבא המוות רק יעצים את הבעיה כי היא תשאר לעד ולעולמים בלתי פתורה!!

והסבל יהיה עצום מפני שלחיות עם בעיות בלתי פתורות זה כאב שאין לו מרפא -פצע שמדמם ולא מגליד אף פעם.

אז מה עשינו בזה.?

לדעתי החברה שלך זקוקה נואשות לטיפול מקצועי!

היא חייבת לקבל הדרכה כפולה מצד אחד היא צריכה חיזוק אל מנת להכיל את הכאב שאיתו היא מתמודדת ומצד שני היא צריכה לקבל כלים מקצועיים על מנת להתמודד עם הבעיות ולהביא לצמצום או לפתרונם המלא. וכמובן לפתור את הקונפליקט שהוא בעצם גם מול אמא שלה.

בקיצור את תעשי מצווה גדולה אם עוד היום!! (לא מחר) תפני אותה לטיפול .

ובשולי הדברים מבחינה הלכתית זה מעשה חמור מאוד כי היא חייבת בכבוד אביה וקללות ונאצות לא יעזורו ולכן הדרך הטובה ביותר היא לפתור את הבעיות בכל דרך אפשרית וזה יועיל יותר לנקות את הלב ואת הלשון.

היכולת לנקות את הלב זו עבודה גדולה שמצריכה תפילה להשם שזה יצליח את טוב תעשי אם תתפללי להשם שיעזור ויגן ויושיע .אמן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.