מאוורר מסתובב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/11/10 18:15 יא בכסלו התשעא

שאלה

שלום, רציתי לשאול אם מאוורר עומד שיש לו צ'ופצ'יק למעלה כאשר מורידים אותו הוא מסתובב וכאשר מעלים אותו הוא מפסיק. האם מותר ללחוץ בשביל שיסתובב/ יפסיק להסתובב בשבת?

ואם זה מותר, האם גם מותר במאוורר שולחני (שלא מסתובב כולו אלא רק המגש בפנים) להפסיק לסובב אותו כאשר מדובר במתג (כמו מתג של אור)שלוחצים עליו ע"מ שיסתובב או יפסיק.

מקווה שהייתי מספיק מובנת

תודה!

תשובה

ב"ה

שלום.

יש פוסקים שמתירים לעשות זאת בשבת.

לדעת הרב מרדכי אליהו זצ"ל הדבר אסור.כולל הזזת המאוור ממקום למקום. הוא נהג לומר על מכשירים חשמליים שרוצים לעשות בהם מעשה "לא תיגע בו יד" הן לגבי שעון שבת או הזזת מאוורר , תנור חשמלי וכדומה.

שבת שלום.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.