מאוד קשה לי כל ענין התפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/06/13 21:01 כז בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

מאוד קשה לי כל עניין התפילה ,

רוב התפילות שלי לצערי הם ללא כוונה.. האם הם לא שוות משהו ?

או אולי עדיף שלא אתפלל בכלל ?

אשמח לשמוע את דעת הרב על כך..

תודה רבה !

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה במצב הרבה יותר טוב ממה שאתה חושב.

המשפט "קשה לי עניין התפילה" מעיד על כך שיש לך צפיה ורצון לתפילה משמעותית. יש בכך יתרון עצום וממנו צריך להתקדם. הצער הכן על כך שהתפילות שלך (כאילו) ללא כוונה - הוא תפילה שבוקעת את כל הרקיעים.

´כוונה´ זה מושג מאוד מורכב:
1. יש כוונה במחשבה על כל מילה.
2. יש כוונה במחשבה על כל ברכה.
3. יש כוונה בתפילה כולה - להרגיש ברגעים של התפילה קרבה כללית אל ד´.

אתה מנסה להתחיל מ- 1 מהפרטים, לחשובה על כל מילה.
אבל בדור שלנו (כמו בהרבה דברים נוספים) צריך להתחיל מהכלליות, תתחיל מ-3, אל תתעכב במילים, תנסה להביא את עצמך לעמוד נגד ד´, להרגיש את קרבת הקב"ה בתפילה.

זה אולי נשמע קשה אבל זה לא קשה.

יקח זמן אבל במהרה אתה תצליח,
כאשר תצליח תאהב את התפילה, תרצה ותשמח להתפלל.
בתהליך הדרגתי ארוך מאוד, התפילה שלך תשתפר.
לאט לאט תתחיל לחשוב יותר על הברכות ואח"כ לגעת גם במילים.

בהצלחה!