מאוד מציק לי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/11/02 19:02 יח בכסלו התשסג

שאלה

אני חזרתי בתשובה לפני בשנה .

וישנו דבר שמאוד מציק לי ...

בתקופה החילונית שלי הייתי פשוט נבנסת לחנויות לדוכנים וכדומה, והייתי לוקחת מכל הבא ליד( מבלי לשלם כמובן...)

כיום אני מצטערת על כך לאין שיעור ויש לי ייסורי מצפון נוראיים!

איני זוכרת מה לקחתי , מאיפה ומתי, ואפילו לפני ב 3 שנים שהייתי בצרפת גנבתי מחנויות

ואין לי דרך להחזיר...

אשמח אם כבוד הרב ידריך אותי בהקדם האפשרי מה לעשות.

תודה רבה רבה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

עליך להחזיר את החפצים שנלקחו.או להחזיר את הערך הכספי שלהם כפי שהם שווים היום.
מהדין צריך לבקש מחילה.

אולם אם את לא יודעת מה, מהיכן וממי .כדאי לך לנסות להערריך את השוווי ואז לתרום את את שווה הערך כסף או חפצים לצדקה.
יש דרך נוספת לקנות תשמישי קדושה ולהמיד אותם לשימוש הציבור כגון לקנות סידורים ולהניחם בכותל המערבי.

יישר כוחך על שאת גורמת לתיקון העולם.

בברכה,

עוזיאל