מאבדת שליטה על בעלי ועל הילדים מה עושים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/03/11 17:03 ז באדר ב'

שאלה

הרב שלום.

אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.

אני מרגישה שאין לי שליטה בבית. זה מפחיד שאני כותבת כך אבל אני מאבדת שליטה! לא מצליחה לשלוט בכלום לא בילדים ולא בבעל ולא בעבודה אף אחד לא שומע לי כבר.

מה עושים??

רותי .מ.

מודיעין.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מהקצת מידע שיש בשאלה אשתדל להתייחס באופן כללי .

ראשית אני מעריך את אומץ ליבך לכתוב את אשר את מרגישה. זה לא מובן מאליו . יישר כוחך.

1)את מציינת בשאלתך שאת מרגישה שאף אחד לא שומע לך.
[תשאלי את עצמיך האם עובדה זו נכונה?]
יתכן מאוד שהרבה פעמים שומעים לך או שומעים בקולך אבל את לא חוווה את זה . ומה שאת מרגישה בחוויה שלך זה את הצד השני של המספר פעמים שלא שמעו לך או לא שמעו בקולך.

2)הצעתי היא שתנסי[ להרפות].
יתכן מאוד שמרוב "פתיל קצר" ו"קוצר רוח" הרי כל מה שמתרחש מסביבך מתפרש אצליך כחוסר שליטה.

משמעותך של ההרפיה היא להיות במצב של נחת רוח .ולהרגיש שיש כוחות נוספים שפועלים במציאות (כגון הרצון של הבעל או הילדים וכן כוחו של הקדוש ברוך הוא ) ובדאי שיש השגחה פרטית ובודאי שהקב"ה נמצא בסיטואציה שאת נמצאת בו ומה שנדרש ממך הוא לנסות לתת לקב"ה להכנס ולא לשלוט בכל רגע נתון במצב.
הקב"ה שולט במצב והשליטה שלו עוברת דרכך.
זה לא קשור לתוצאה של מה שיקרה כי יש בחירה חופשית.

אמר דוד המלך בספר תהילים פרק מו [הַרְפּוּ וּדְעוּ כִּי אָנֹכִי אֱלֹהִים ..].

3)היכולת להרפות באה ממקום של חוזק !! כשאת תתחילי להרפות הרי שהדברים יקרו כמאליהם. (להרפות אין הכוונה להתעלם או לפתח אדישות..)

ראי נא מה שכתב רבי נחמן מברסלב ["מי שרוצה לישן ואינו יכול לישן, העצה לזה לבל להכריח עצמו כל כך לישן כי כל מה שמכריח עצמו יותר לישן מתגבר עליו ביותר מניעות השינה.... ועניין זה גם בכל הדברים שבעולם לבלי להכריח עצמו ביותר, כי כל מה שמכריחין עצמו ביותר לאיזה דבר מתגבר עליו ביותר ההיפך דייקא. ואפילו בעבודת ה´ צריכין לפעמים זאת לבלי להכריח עצמו יותר מדאי אף על פי שבאמת צריכין להיות זריז. גדול מאד לקדש עצמו כראוי ולזכות לעבודת ה´ בשלימות במהירות גדול." ]

4)וכמו שכתבתי לך היכולת להרפות באה ממקום של חוזק.
[מי שחלש לא יכול להרפות !!] תתפללי להשם שתהיי חזקה ואז תוכלי להרפות מעט מעט וממילא הכל יסתדר.
אגב,שמעתי מהרב דוב זינגר נ"י חידוש בפרשת שלח לך בהגדרת המשימה שקבלו המרגלים נאמר להם :

וּרְאִיתֶם אֶת הָאָרֶץ מַה הִוא וְאֶת הָעָם הַיֹּשֵׁב עָלֶיהָ הֶחָזָק הוּא הֲרָפֶה הַמְעַט הוּא אִם רָב:

וּמָה הָאָרֶץ אֲשֶׁר הוּא יֹשֵׁב בָּהּ הֲטוֹבָה הִוא אִם רָעָה וּמָה הֶעָרִים אֲשֶׁר הוּא יוֹשֵׁב בָּהֵנָּה הַבְּמַחֲנִים אִם בְּמִבְצָרִים:

וּמָה הָאָרֶץ הַשְּׁמֵנָה הִוא אִם רָזָה הֲיֵשׁ בָּהּ עֵץ אִם אַיִן "

מה שטוב לעם ישראל נאמר ראשון (ארץ שמנה, יש בה עץ, התושבים יושבים במחנות, הארץ טובה, התושבים מעטים) ואילובמשימה של "החזק הוא הרפה " זה הפוך?

ועל כן פירש הרב נ"י שהמשמעות היא שמי שחזק - שנראה כמו חזק הוא הרפה זה מעיד על חולשה. ומרוב שאדם רוצה להגן על עצמו הוא מקיף את עצמו בכל מיני הגנות .

ומכן ניתן להשאיל פירוש זה ולומר בדרך של קביעה ["החזק הוא הרפה!!].
["החזק הוא הרפה!!].

מי שמרפה הוא החזק.
.
"[הַרְפּוּ וּדְעוּ כִּי אָנֹכִי אֱלֹהִים ..]".

סוף דבר אל תתיאשי תנסי להתחזק ולהרפות ותשועת השם כהרף עין.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.