לשים על הפלטה אוכל לחמם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/05/18 09:41 טז בסיון התשעח

שאלה

שלום לרב האם אפשר לשים על הפלטה שעתיים לפני הסעודה במוצ"ש (ערב חג השבועות) אוכל מסויים שחייב חימום של כשעתיים לפחות.

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

1. אם שמים אוכל על הפלטה לחימום ואוכלים מזה בשבת הרי שיהיה מותר מפני שזה לצורך שבת ואם נשאר לחג שבועות אין בכך בעיה. ואם לא אוכלים מזה בשבת עצמה אז אסור לחמם אוכל על הפלטה בשבת לצורך מוצאי שבת שהוא חג השבועות בשנה זו (תשע"ח)

2. אם הפלטה מחוברת לשעון שבת ובזמן אחה"צ היא כבויה ותידלק רק אחרי צאת השבת ע"י שעון שבת אז במקרה כזהה מותר להניח אוכל קר על הפלטה וזה יתחמם מיד בצאת השבת.

חג שמח,

עוזיאל אליהו,

.