לשון הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/02/22 17:09 כו באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר להתייעץ עם ההורים על התהגות בעייתית במידה מסויימת (-התנהגות "מציקה") של איש בעל סמכות כלפי במקום הלימודים או העבודה כאשר הם רואים אותו מדי פעם? האם זה נחשב ללשון הרע?

מה ראוי לעשות במצב בו אדם בעל סמכות, או אדם מבוגר ממני מתנהג בצורה לא נעימה? למשל אומר אמירות או בדיחות עוקצניות וכדו'? האם לענות כדי לנסות להעמיד אותו קצת במקומו, או שעדיף לשתוק?

תודה!

תשובה

מותר להתייעץ עם ההורים בקשר לאדם מציק. לקבל מהם עצה ועזרה. צריך לומר רק את האמת ולא יותר מזה.

אם משהו מתנהג בצורה לא נעימה כלפיך צריך לומר לו באופן קונקרטי משפט זה שאמרת לא נעים לי לשמוע.

"להעמיד אותו במקום" זה ביטוי יותר מידי כללי ויכול להחטיא את המטרה.

בברכה

דני ארגמן