לשון הרע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/05/20 16:40 יט באייר התשפ

שאלה

שלום וברכה

אני לקחתי על עצמי להתחזק בלשון והרע ואני לומד הלכות מהספר של החפץ חיים, נוכחתי לדעת שבעניין רכילות אסור לדבר או לשמוע, בפניח או שלא בפניו, אמת או שקר. האם כשאדם מספר סיפורים על עצמו ומשפחתו אסור לי לקרוא או לשמוע? האם סיפור גבורה במלחמה על אדם שחי זהו גם אסור? האם זה אומר שאני צריך להתרחק מכל שיחה כזאת ומכל אמצעי התקשורת? בתודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי שאדם יכול לדבר עם חברו, רק שלא ידברו על אנשים. גם דבור טוב לפעמים יכול להביא לידי לשון הרע בסופו, אבל אם הסיפור הוא על ידי יהודי ירא שמים והוא נשמר מלשון הרע, אפשר לשמוע, כל זמן שזה לא בא כסיפור של לשון הרע. אבל באמת אין לשמוע סתם סיפורים על אנשים, אלא א"כ זה לצורך ולתועלת. לכן סיפור על צדיקים מותר.

יישר כחך על היוזמה הברוכה להתחזק בשמירת הלשון.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ