לשון הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/06/13 17:06 י בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב..

יש לי שאלה לגבי לשון הרע..

אם אני יושבת בבית ובלי שום התרעה אחד מבני המשפחה מתחיל לפתוח בלשון הרע על מישהו מסויים שאני מכירה ואין לי זמן להגיב ולהתרחק לפני שומעת ...וכבר שמעתי את דיבור לשון הרע זה נחשב שאני שותפה לעברה כי שמעתי לא? מה עושים במקרים כאלה שאנוסים , או בארוחה משפחתית או בחג שבני המשפחה החילונים מתחילים לדבר לשון הרע ואין אפשרות לברוח?

ב.אם מדברים על צרה של מישהו לא בנוכחותו ומברכים אותו שיבריא או יצליח זה נחשב לשון הרע?

תודה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם יושבים ביחד ומשהו מתחיל לדבר לשון הרע, צריך לנסות להסיט את הדיון לכיוון אחר.

אם לא מצליחים אז צריך לעזוב את המקום,

ואם זה קשה, צריך להזהר : א. לא להאמין למה שאומרים

ב.לא להביע הסכמה ג. אם אפשר אפילו להראות פנים שהדבר מנוגד לרצונך.

אם מדברים בנחת ובחכמה וברגישות יכול אדם להגיע למצב כזה שלידו או בחברתו לא מדברים לשון הרע.

אם שמעת פתאום לשון הרע לא עברת על איסור רק אסור להאמין לדברים הנאמרים.

בברכה,

דני ארגמן