לשון הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/05/13 22:36 כא בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב...

שאלתי היא איך אפשר לחזור בתשובה על לשון הרע על תלמידי חכמים.?

ב. איך אפשר להחזיר בתשובה מישהו שדיבר לשון הרע על חכמים מה להגיד לו כדי שיבין את חומרת הדבר?

תודה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אני מניח שהשאלה היא על שמיעת לשון הרע,

א"כ, ראשית לכל צריך לא להאמין למה ששמעת, להניח שאלו דברי שקר או אמת חלקית שמשנה את כל התמונה,
בכלל מי שחשוד לדבר לשון הרע חשוד גם לשקר או לשנות באופן משמעותי מהאמת.

אחר כך תשובה רגילה, חרטה וידוי וקבלה לעתיד לא לשמוע ולהתרחק מאנשים מועדים לספר לשון הרע.

כמו כן חשוב לקבוע לימוד באחד מהספרים העוסקים בהלכות לשון הרע, יש רבים כאלה ובהרבה סגנונות.

אם יש לך השפעה עליו תנסה בעדינות לומר לו שיש בעיה בדיבור כזה, אבל תקח בחשבון שהוא לא יקבל ואולי ירצה להוכיח לך שאכן הדברים נכונים וגם פלוני אמר זאת וכו' וכך גרמת לו לדבר שוב, לכן צריך לנקוט משנה זהירות כשבאים להוכיח.

בברכה,

דני ארגמן