לשון הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/11/12 22:55 יט בחשון התשעג

שאלה

שלום וברכה יש לי שני שאלות.1.אני מדבר עם ה' הרבה האם לדבר איתו על אדם כזה או אחר שהיה איתי לא בסדר זה נקרא לשון הרע?.ה' הוא כמו הפסיכולוג שלי אני מספר לו הכל אני מוציא את כל מה שיש על ליבי. 2. נניח ראובן סיפר לשמעון על אדם בשם משה ושמעון לא מכיר את משה זה לא נקרא לשון הרע. אבל אם שמעון נניח יכיר את משה בעתיד הקרוב?וכמובן שראובן לא ידע שהוא יכיר אותו.תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. עם ד', רק עם ד', מותר לדבר על הכל - מפני שהוא ממילא יודע הכל...

2. מותר לספר כל דבר אם השומע לא יודע ולא ידע על מי אתה מדבר.
לדוגמה - אתה יכול לספר בבית חוויות על אנשים מהלימודים או מהעבודה בלי להזכיר שמות ובלי לרמוז, אם השומעים לא יכולים לדעת על מי אתה מספר.