לשון הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/06/10 23:44 כא בסיון התשע

שאלה

שלום כבוד הרב

שני ילדים מהשיכבה צחקו על תמונה שלי בפייבוק ועשו לה קישורים ואחרי זה מחקו את התגובות

כשניכנסתי לאימייל האלקטרוני ראיתי את התגובות שהם כתבו עלי ואיך צחקו עלי..

נפגעתי ממש ממש ממש!!!

הדבר כבר סוג של קרה בעבר אבל אז לא היו תגובות וביקשתי הסברים והם מכרו לי תירוץ אז קניתי אותו..

עכשיו אני יודע שהם סתם נהנים ללעוג לי

שלכתי להם מכתב אישי והסברתי להם מה שקרה

(ציינתי שלא יבקשו סליחה..)

בקום להתנצל השנים מתיחסים לזה בגיכוך ואומרים לי שזה היה ניסיון לא טוב והם לא התרשמו מהדרמטיות...

עכשיו אני עוד יותר פגוע ..

שאלתי היא האם אפשר לספר לחבר קרוב שלי ולדון איתו על זה כי אני מרגיש צורך בתמיכתו או שזה לשון הרע..

ונכון שאיני חייב למחול?

-בבקשה תענה לי על שתי השאלות בתודה רבה

נער בן 17

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אתה צודק לחלוטין.
הם עשו מעשים חמורים יותר מלשון הרע - ההתנהגות שלהם נקראת הלבנת פנים. מפני שהם מגיבים כלפיך בזלזול.
אתה בהחלט רשאי לשתף חבר שלך מפני שמדובר בהגנה על השם הטוב שלך.
אתה ודאי לא צריך למחול כל עוד הם לא יבקשו סליחה בכנות גמורה.
אני ממליץ לך לנתק מהם כל מגע - דווקא התחושה שאתה נפגע מעודדת אותם להמשיך. אם הם יראו שאתה לא מגיב לא יהיה להם מעניין לפגוע בך והדבר יסתיים.