לשון הרע

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/05/09 19:15 כג באייר התשסט

שאלה

אני מפנה שאלה זו שוב, משום שלמרות נסיונותי, המצב נמשך, אולי יש לרב רעיון מה ניתן לעשות שני אנשים שכנים רבו ואחד מהם מסיע אותי לפעמים. הדבר הגיע עד כדי כך שבשעה שהוא מסיע אותי הוא מדבר על זה שהוא ספק יהודי(האדם השני) ושצריך לתלות אותו על עץ וכשה אני מעיר לו על זה שזה לשון הרע ולא ראוי לומר דברים כאלה על יהודי הוא אומר שדברים כאלה צריך לומר כי "נחש שבא לפגוע בפרנסתך צריך להוריד את ראשו"(ציטוט מדבריו)

מה עלי לעשות?

תשובה

שלום

לא להלחץ.
יש גבול לאחריות שלך כשומעת על הנעשה. אין מצוות תוכחה אם השני אינו מקשיב.
תהני מהנוף והתעלמי מדבריו הרעים.

כל טוב