לשון הרע על אח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/10/21 00:02 כז בתשרי התשפב

שאלה

שלום לרב,

אני המבינה בבית בטכנולוגיה ואינטרנט,

ולכן אני זאת שהתקנתי לכולם הגנה על המכשירים.

היום ראיתי שאח שלי, בן 16 וחצי, הסיר את ההגנה מהפאלפון שלו.

ההורים שלי משלמים כל חודש עבור ההגנה שהוא הסיר בלי שהם ידעו ויסכימו, ולכן חשבתי לעדכן אותם בזה,

גם כדי שיחליטו האם לדבר איתו וגם כדי להחליט האם לבטל את המנוי.

אבל אני לא יודעת אם אני צריכה להימנע מזה בגלל לשון הרע על אח שלי כי בוודאי שזה גנאי בהיניהם שהוא בחר להיות עם מכשיר פרוץ לגמרי...

אשמח לשמוע מה הרב ממליץ לי לעשות... תודה רבה!

תשובה

שלום

אני חושב שברור שאת צריכה להגיד להם, גם בגלל מה שכתבת על הכסף, וגם בגלל שהם ההורים שאחראים עליו מבחינה חינוכית, והם צריכים לדעת דברים כאלה.

עקרונית אם היית יכולה להשיג פיתרון לעניין בלי להגיד להם, כלומר על ידי לדבר איתו, זה היה עדיף. אבל יש להניח שזה לא ברור שזה יפתור את העניין.

בנוסף, אני מניח שזה לא המצב, אבל אם יש חשש ממשי, שהתגובה שלהם לא תהיה חינוכית או סבירה, אלא חלילה פגיעה בו, אז אסור לספר. אבל כאמור אני מניח שזה לא המצב.

כל טוב ובהצלחה