לרצות להיות בת של מלך טובה!

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/06/11 02:21 כו בסיון התשעא

שאלה

לכבוד הרב שלום,

אני בגיל הטיפש העשרה ולא ממזמן קמתי "והתאוששתי" מנפילה של בינו לבינה( לא מבחינה פיזית מבחינה רגשית) לאחר 9 חודשיים בערך דבר שגרם לי המון המון המון המון המון המון המון המון המון המון המון המון המון סבל, תחושת ריקנות ,פגיעות ובכי (תופעות טיפש עששרה ) עככשיו אפשר ל הגיד שאני די כזה רגל בחוץ כזה ורגל בפנים בתוך הנפילה (אני לא מפסיקה (לפעמיים) לחשוב עליו על הכל וזה מתסכל ) אני יודעת שעכשיו זה הגיל לבנות את עצמי ואת האישיות שלי ולהתקרב לדת וכדומה וזה מה שאני הכי הכי רוצה כי אני רוצה פחות להתעסק בנושא הנ"ל ..

אז שאלותי הן-

א.איך אני באמת שוכחת מכל הסיפור הזה (ובעיקר ממנו)?

אני ממש מפחדת להכניס לסרטים בגלל הקיץ יש יותר מידי זמן לחשוב פוחדת לחשוב על זה שוב ולהכניס לדיכאון איך אני באמת גומרת את זה עד הסוף?

ב.אם יש אפשרות לתקן את הנפש שלי ז"א ל"אפס" את הנפש שלי או שאין מצב כי אחריי הכל הפגיעות של בינו לבינה משאירות שריטות לנפש ? ואיך אפשר לא להגיע למצב זה עם מישו אחר משום שאחרי כל בן שאני לא בקשר איתו ונקשרתי אליו מגיע בן אחר ואני נופלת בדיבור :|

ג. איך אני בונה את עצמי איך אני יכולה בקייץ הזה להיות יותר בן אדם טוב עם מידות טוב איך אני יכולה להיות בן הכי טוב מעצמי לא מאפחד אחר איך אני יכולה לעצב את עצמי באופן הכי טוב והכי נכון ?

אשמח אם תייעץ לי משום שאני באמת רוצה לעשות את השינוי הזה תודה רבה על הכל ן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ראשית, אני רוצה לחזק את המהלך שאת לוקחת אחריות על עצמך, ושמה לך מטרה לבנות את עצמך מבחינה רוחנית, שתזכי לעלות מעלה מעלה.

את שואלת איך את שוכחת מהסיפור ומהאדם,
צריך לעסוק בעשיה חיובית, טיולים, התנדבות, עזרה בבית, עבודה וכדומה,וכל זה מתוך סדר יום מוגדר,
לא לתת לחופש למרוח אותנו עד סופו הטפל,

כמו כן לעסוק בעשיה רוחנית, להתפלל טוב, לקבוע לימוד מוסר אמונה והלכה כל יום, זה יכול להיות עשר דקות העיקר שיהיה קבוע.

כמו כן לעשות חשבון נפש, לרשות לך בפנקס את כל הדברים החיוביים שעשית היום, ואת הדברים שאת רוצה לשמור ולשמר מחר.

כאשר אדם עוסק בעשיה חיובית יצירתית הוא מונע מכל מיני סרטים להכנס לראשו,
כמובן זה לא אוטומטי, וצריך להזהר לא להרדם בשמירה, וכל אימת שמשהו רע מנסה להכנס לראש צריך לדחות אותו.

את שואלת אם אפשר לאפש את הנפש,
בודאי, על ידי תשובה אדם מתנקה מכל עברו העכור,
ומהי תשובה?
קודם כל להפסיק את המעשה הרע, לקבל החלטה שזהו - אני לא חוזרת לשם. כמובן להתחרט ולהתוודות, זה לא סיפור גדול לחזור בתשובה אם היסוד העיקרי קיים - עזיבת החטא, השאר יותר קל.

בכך אדם נטהר וחוזר למדרגה יותר טהורה ממה שהיה לפני החטא.

סיכום, לעסוק בדברים יצירתיים, חשבון נפש, ללמוד מוסר, ולעשות חסד לזולת.

בברכה,

ובהצלחה,

דני ארגמן