לרצות חבר אחרי שנים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/05/12 17:26 ח בסיון התשעב

שאלה

לפני הרבה שנים (כשהיתי בביה"ס היסודי) אני חוששת שהתנהגתי ביחס מעליב ולא יפה לאחד מבני כיתתי. אני רוצה להתנצל בפניו אבל הדרך היחידה שמאפשרת לי זאת היא במכתב ולא פנים מול פנים כי איני יודעת היכן הוא נמצא אבל מצאתי אותו דרך הרשת החברתי באינטרנט. רציתי לדעת איך להתנצל בפניו מפני שיש לי חשש שמא הוא שכח ואני לא רוצה לגרום לו צער בכך שאני אזכיר לו.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרעיון שלך מבורך מאוד.
אנשים רבים נושאים מטענים קשים שהתרחשו לפני שנים אך עדיין משפיעים על הדימוי העצמי או גורמים אחרים באישיותם.
חשוב מאוד שתתקן קילקולי עבר. גם אם לנמען זה לא משנה, לך תהיה ברכה גדולה מהתיקון, בעולם הזה ובעולם הבא.
כדי לא לגרום לו צער מיותר תנסח את הדברים מהזווית שלך בבחינת: "גם אם אתה לא נפגעת ממני, אפילו אם אינך זוכר, לי חשוב להתנצל על כך מפני שאני מרגיש צורך לתקן מה שאני קלקלתי".

בברכה ובהצלחה!