לרמות במבחן הנהיגה - די דחוף!!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/02 20:55 ח בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול,

אם יש לי טסט בנהיגה ואני מביא את חברים שלי עם המכוניות שלהם שיעזרו לי, כלומר אם אני רוצה לעבור נתיבים אז אני עושה את זה בקלות כי הם מאחורי ולא מכוניות אחרות

ונגיד כשאני עושה חניה אז הרחוב חסום...

אז נכון, קצת ילדותי, קצת נשמע דמיוני

אבל מבחינה הלכתית, מותר לי לעשות כזה דבר?

אריה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נראה לי כי מבחינה הלכתית אין כאן רמאות או גנבת דעת
מכמה סיבות:
-אתה נבחן ונוסע לפי הוראות הטסטר ואתה לא יודע את המסלול מראש וגם לא מי שנוסע מאחוריך.
-אתה נבחן על יכולתך להשתלב בתנועה בין אם יש בכביש נהגים "ידידותיים"חברים או נהגים "מופרעים" ומפריעים. הטסטר בוחן את יכולת השליטה שלך בכלי !!
כי מה שחשוב הוא שאתה תעבור נתיב בצורה טובה,הדגש הוא על המילה אתה. אתה השולט בכלי.
אולם לא כל מה שמותר הוא מןמלץ לביצוע !
יתכן שאתה יכול להוכיח לעצמך שאתה מסוגל לעבור טסט בכוחות עצמך !!
יש לך כוחות ויכולות ,תאמין בעצמך!!
למה לך להסתובב בעוד 10 שנים עם הרגשה מזופתת שאתה בעצם נהג בקבל רשיון בזכות משהוא אחר או בזכות מי שנסע מאחור.
להחזיק רשיון זה בזכותך !! כי אתה נהג מעולה וטוב.

ועכשיו אני אשאל אותך שאלה.
האם תסכים לשבת ליד נהג שקיבל רשיון כי משהוא עזר לו לקבל את הרשיון(שמותר מבחינה הלכתית ) וליסוע איתו בכביש חיפה ת"א בבוקר?

אני לא.

בברכה,

עוזיאל