לרוץ ביציאה מביהכנ''ס

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/08 12:42 ה בתמוז התשסח

שאלה

שלום.

ביציאה מביהכנ"ס יש עניין שלא לפסוע פסיעה גסה.

האם זה תקף לטווח מרחק מסויים מביהכנ"ס ?

כלומר, עד מתי עליי לא ללכת מהר ביצאה מבהיכנ"ס ?

תשובה

ב"ה

שלום.

נפסק בשולחן ערוך אורח חיים סימן צ סעיף יב

"[מצוה לרוץ כשהולך לבית הכנסת וכן לכל דבר מצוה, אפילו בשבת שאסור לפסוע פסיעה גסה, אבל כשיוצא מבית הכנסת אסור לרוץ. ]"

הריצה [אל] בית הכנסת היא עד הפתח ומשם יש ללכת בנחת .
היציאה מבית הכנסת בתוך בית הכנסת היא בנחת ומחוץ לבית הכנסת בעודו במבואה או בשער הפנימי שהוא עדיין גבולות בית הכנסת - ילך בנחת וכשיתרחק מעט יכול לרוץ. וכל זה שהתפילה לא תראה עליו ועל הרואים אותו כמשא כבד וכתינוק הבורח... .

ועל זה אמר דוד המך עליו השלום בתהלים פרק קיט
[ חִשַּׁבְתִּי דְרָכָי וָאָשִׁיבָה רַגְלַי אֶל עֵדֹתֶיךָ:] שכשרוצה לצאת מבית הכנסת הוא מחשב את דרכיו האם לרוץ? האם ללכת ?
ובסוף הוא משיב את רגליו אל עדותיך שזה ההלכה שאסור לרוץ מיציאה מבית הכנסת.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.